RUELE RESIDENCE

2017 – 2019, Linksfield, South Africa
Area:556m²
Project Team: Nadine Naidoo, Evelyn Boora
Status: Under construction

 

Located in a residential estate limiting the height of boundary walls on street fronts and shared spaces, this corner stand located on a green belt became the main driver for the design.

The design utilises a U-shape layout to create privacy via an internal courtyard, while optimising North orientation for living spaces and bedrooms. Due to strict aesthetic guidelines, a plantation- type aesthetic has been applied in order to modernise the design as much as possible, whilst remaining within aesthetic limitations. Public spaces are located on the ground floor, with private spaces on the first floor, limiting public interference and creating homely spaces despite exposure.