+27828091970

M ROAD HOUSE

A private contemporary refuge set in the northern suburbs of Johannesburg, with a focus on security, indoor outdoor living, orientation, and privacy.

2013-2015, Sandton, South Africa
Area: 675m²
Project Team: Nadine Clarke, Kayla Manual, Aeron Stipanov, Laura Milandri
Contractor: Brandbild / Steel Contractor: Perco Creations /  Flooring: Terracoat, RL wood and Alu / Kitchen: Future Classics / Lighting: Stream Light / Sanware: Linea Brigeo / Shutters: Plantation shutters / Roof gardens: Roof Top Landscapes
Landscaping:  Badec Bro’s

RENDERS
M Road House
Located in a sought after suburb in the North of Johannesburg, the brief called for a design that would maximize privacy and security, while accommodating outdoor living so ingrained in the South African lifestyle. In response to the brief, the plan layout creates two distinct exterior spaces. To the North all the living spaces open onto a private garden, while first floor bedrooms look over planted roofs into the garden below. Entry to the house is located on the south side where a wall of timber meets guests and hides a four car garage. Special features include a wine cellar, a library, mud room, oak bulkhead to the kitchen, plantation shutters, an expansive deck and a landscaped garden.