HUIS WILLERS

2020, Hoog-En-Droog, Cape Town, South Africa
Area: 268m²
Project Team: Nadine Clarke, Deandra Farinha
Status: In Progress

RENDERS

Located on a compact, steeply sloped site, this contemporary-style home is designed around a large, established Avo tree. Set over two levels this compact dwelling packs a punch in accommodation, with main Living spaces found on the first floor, and ground floor dedicated to more private Bedroom and Study spaces. An expressed stairwell, with views of the Avo tree to the South and dramatic landscape to the East, serve to link both floors. On the first floor, an open plan living space flows out onto a large covered patio linked to the ground floor Boma and Pool areas through an access stairwell. Ground floor bedrooms open directly onto the Garden, encouraging outdoor connection. 

Both the Avo tree and Paarl Dome become defining features, framed by multiple windows and viewpoints, with a large Covered Patio emphasizing Dramatic views to the East and North. High levels windows add to the feeling of lightness in structure and form, carried further by exposed timber rafters in the main Living space.